Razstava slovenske fotografije v Fotografie Forum Frankfurt

Ministrstvo za kulturo, 9. oktober 2023 ― V petek, 6. oktobra, je v Fotografie Forum Frankfurt (FFF) v Frankfurtu kot del spremljevalnega programa Frankfurtskega knjižnega sejma, na katerem je letos častna gostja Slovenija, potekalo slavnostno odprtje razstave Paradiž, performans, replika. Slovenska fotografska umetnost (angleško PARADISE, PERFORMANCE, REPLICA. SLOVENIAN PHOTOGRAPHIC ART).

Ustvarjalna Evropa v letu 2024

Motovila, 3. oktober 2023 ― Evropska komisija je konec septembra objavila letni delovni program - Annual Work Programme 2024, s katerim zagotavlja izvajanje programa Ustvarjalna Evropa. Novi razpisi objavljeni od oktobra letos. Vabljeni na naše jesenske informativne dogodke! The post Ustvarjalna Evropa v letu 2024 appeared first on Motovila.

Javni poziv za izbor javnih projektov mednarodnega sodelovanja na področju vizualnih umetnosti

Ministrstvo za kulturo, 29. september 2023 ― Na spletni strani ministrstva je bil objavljen Javni poziv za izbor javnih kulturnih projektov mednarodnega sodelovanja na področju vizualnih umetnosti, ki jih bo v obdobju od junija do decembra 2023 sofinancirala Republika Slovenija iz proračuna, namenjenega za kulturo (JCP-MED-VIZ-JES-2023). Rok za prijavo je 30. oktober 2023.

Razpisne priložnosti (september 2023)

Asociacija, 28. september 2023 ― Ponovno smo za vas zbirali nekaj razpisnih priložnosti s področja kulture, samozaposlenih v kulturi ter drugih delavcev in delavk na tem področju. Oglejte si vrsto domačih in tujih priložnosti za razvoj na različnih področjih kulture. Domači razpisi Javna agencija za knjigo je objavila javni poziv za sofinanciranje stroškov, povezanih z udeležbo prijavitelja s stojnico na … Preberi več o Razpisne priložnosti (september 2023)

Poziv eDavki: FURS naj bo natančen pri nadzoru nad dodeljenimi pomočmi

Asociacija, 28. september 2023 ― Na Društvo Asociacija se je obrnilo večje število samozaposlenih v kulturi, ki jim je FURS preko portala e-Davki konec septembra vročila Poziv eDavki – vračilo sredstev, prejetih na podlagi interventne zakonodaje. V njem organ navaja, da izvaja postopke nadzora nad izpolnjevanjem pogoja upada prihodkov v zvezi z izplačili interventnih pomoči v letih 2020 in 2021 … Preberi več o Poziv eDavki: FURS naj bo natančen pri nadzoru nad dodeljenimi pomočmi
še novic